top of page
  • Foto van schrijverPaddock14

VELTMAN RACING - RALLYCROSS SEIZOEN 2019

Elly Veltman, "We kozen dit jaar voor het BELNED kampioenschap (4 wedstrijden België en 4 in Nederland.

Aan het begin van het seizoen was het voor ons al duidelijk dat het dit jaar niet makkelijk zou worden …De concurrentie was nl. behoorlijk groot met een zeer sterk en aan elkaar gewaagd startveld. Toch wisten we redelijk aansluiting te vinden en de eerste 2 wedstrijden twee mooie 7e plaatsen te halen. De 3e wedstrijd in Valkenswaard zelfs een 4e plaats!


Bij de 4e en 5e wedstrijd was het behoorlijk warm, hier werd duidelijk dat we nog wat snelheid misten en hiernaar op zoek gingen met 2x een 7e plaats.
In augustus in Maasmechelen helaas veel pech met een kapotte versnellingsbak en een aanslag op ons budget.

Tegelijkertijd werd hierdoor wel gekozen voor een andere V- bak verhouding en werd de sperafstelling aangepast.


Bij de laatste 2 wedstrijden werd ook de afstelling van de vering veranderd met hulp van AST en de remmen werden veranderd met hulp van REMATEC.

De aansluiting werd weer gevonden en de snelheid zat er goed in en uiteindelijk Een 5e plaats in het BELNED Kampioenschap!
Terugkijkend op een mooi seizoen en een wagen die er sterker uitgekomen is, Hopen we volgend jaar ons 25e RACESEIZOEN te rijden.


We danken al onze trouwe sponsoren waaronder ook Collé Rental & Sales". ( Collé Racing / Collé Nederland )80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page