• Paddock14

V8 Oval Series coureur met Tony Sempels


Maandag 10 juni, 2de Pinksterdag Raceway Venray kwam mijn vriend, fotograaf, verslaggever en nu coureur aan de start in de V8 val Series op de snelle ½ mile ovan van Raceway Venray. Morgens bij aankomst zag ik dat er een rustige en relaxte sfeer hing bi de pitbox van Tony. Monteurs lekker nog met de laatste afstellingen bezig en de ander de voorruit aan het schoonmaken voor mooi schoon zicht tijdens de races.

Effe snel goede dag zeggen bij het team en Tony en wat foto’s maken daarna weer snel alles klaar maken voor de kleinste onder ons de van Giersbergen Aanhangwagen service UKKE PUKKE race. Kleine 20 kids die deelname en mijn eigen zoon Bryan die weer super mee hielp en daarna nog in het busje tijdens de race alles onder controle hielt.


Ook MM Fanzone met onze mascotte Miep Miep ‘De Sneeuwman’ was weer onze helpende hand voor de leuke foto’s met de kids en daarna als dirigent op de startcar tijdens de race. Na afloop deed hij snel weer zijn pakkie aan en ging hij met Bryan naar Hunter Racing waar zijn grote fan Sven op hem wachtte. Sven kreeg van onze sneeuwman een mooie herinnering te weten de medaille van de Ukke Pukke rae. Trots en big smile op zijn gezicht. Klasse.

Nu weer even naar Tony onze Belgische NASCAR coureur in de V8 Oval Series. In de eerste vrije training kreeg Tony al snel de racepace te pakken met een mooie rondetijd van 21.219 seconde. In de tweede vrije training was het iets minder vooral door het drukkeverkeer waarin hij verkeerde met een rondetijd van 21.550 seconde.

Nu op en alles voor race 1. Iedereen aan de start en mooi uitgereden en weer punten gepakt in zijn klasse de ASCAR met een mooie rondetijd van 20.861 seconde. Race 2 was het doel weer uitrijden en zonder schade de finish bereiken en weer punten pakken. Dat lukte met een rondetijd van 20.758 seconde. Dit beloofd veel voor de finale race. Alle deelnemers weer aan de start en GO GO GO daar gaat onze snelle Belg Tony. Ronde voor ronde ging hij de strijd aan en dat werd beloond met een snelste ronde van 20.762 en P14. In het dag klassement in zijn klasse de ASCAR pakte Tony een mooie P4 en dus op naar huis met een mooie beker.

Tony weer veel ervaringen rijker en het team kan naar hus gaan meteen mooi resultaat en met een goed afgestelde ASCAR. Het volgende race evenement waar Tony al zal deelnemen met zijn team is het NASCAR Whelen Euro Serie weekend zaterdag 13 en zondag 14 juli.

Meer info over dit race event! www.euronascar.com en www.racewayvenray.com


22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven