• Paddock14

Even bellen met: Marcel Bol, START84

Bijgewerkt op: 5 jul 2020

PDF versie: https://bit.ly/3glag1p


Als ‘menneke’ van zeven ging hij met zijn vader mee naar de speedway kijken op Circuit De Berckt in Baarlo. De inmiddels 54-jarige Marcel Bol genoot er toen al met volle teugen van en dat bleef zo, wat wel blijkt uit het feit dat hij al 47 jaar in de autosport zit. “De tijd vliegt en ik vind het nog steeds prachtig.” Als jongen van 14 behaalde hij zijn EHBO-diploma en mocht daarmee op het middenterrein staan. Sinds de sluiting van de Noord-Limburgse baan in 1998 vinden we hem alweer jarenlang op het binnen- en buitenterrein van Raceway Venray terug, druk met fotograferen en persberichten schrijven voor zijn eigen website, voor teams en voor sociale media. Hij verzorgt ook de persdienst en het officiële nieuwsorgaan van Raceway Venray, bovendien voorziet hij tijdens de races Omroep Venray van actualiteiten en houdt hij tussendoor interviews voor LEF-TV. Een bezig baasje, dus.

Met vader mee naar de speedway en blijven hangen?

“Dat kun je wel zeggen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. De spanning, het geluid, de kleuren en - wat mij toen al bijbleef - de gezellige, familiaire sfeer en de gastvrijheid op en rond het Baarlose circuit. Hoe makkelijk en eenvoudig iedereen toen en nu benaderbaar

is, ook de coureurs, dat vind ik geweldig. Iedereen heeft tijd voor je. Dit moeten we vasthouden, want het amicale gevoel en de open sfeer horen wat mij betreft bij ovalracing.”

Het blijft niet alleen verzorgen van nieuws. Je bent ook nog betrokken bij de Ukke Pukke Race. “Dat concept heb ik uit Baarlo meegenomen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen met een kart, quad, stockcar of motor fietsje op Raceway Venray een paar rondjes achter de startauto rijden. Het is absoluut geen race, maar ze scheppen er zoveel plezier in. Mooi om te zien. Als ze ouder zijn en in de wedstrijden stappen, komen de ouders en vrienden vanzelf mee, wat het familiegevoel aanwakkert.”

Nog tijd voor iets anders dan speedway?

“Zeker wel. Via een vriend, die als vrijwilliger op een alpacaboerderij werkt, heb ik zo’n dier geadopteerd. Daar gaan we regelmatig naartoe om te kijken.” Lachend: “Hebben we toch nog wat anders te doen.”

[Bron: START84, Henk de Winter].


Proefabonnement:

https://www.start84.nl/product/proefabonnement/


Abonnement:

https://www.start84.nl/bestellen/neem-een-abonnement/START ’84 is al 36 jaar het enige magazine in Nederland dat aandacht schenkt aan alle takken van autosport.

START ’84 biedt iedere maand minstens 100 kleurige pagina’s met nieuws over races en rally’s, autospeedway en autocross, karting, rallycross en nog veel meer.

START ’84 met daarin altijd de leukste interviews, achtergronden, analyses en reportages over alle takken van autosport

START ’84 is alsof u er zelf bij bent. Alsof u zelf door het rennerskwartier loopt, modder om uw oren voelt vliegen, de motoren hoort brullen en de benzinegeuren opsnuift.

START ’84 wordt gemaakt door redacteuren en fotografen voor wie de verschillende takken van autosport geen geheimen meer hebben. Die precies weten waar hét gebeurt.

START ’84 is de officiële partner van Circuit Zandvoort, DNRT, ACNN, SLK Cup, Westfield Cup, Raceway Venray, TT circuit Assen, GP-Elite, Racebanden.nl, Autocrossmasters,

Driving-Fun, Chrono Karting, Dutch Superlap……….en natuurlijk de KNAF - Knac Nationale Autosport Federatie. De verschijningsfrequentie is 12 keer per jaar.


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven