top of page
  • Foto van schrijverPaddock14

Autospeedway: Rik Maessen pakt GoldCup Stockcar F2 Junioren en Autoservice van der Poel Trofee.

Vele coureurs waren naar Limburg afgereisd om op Raceway Venray afgelopen zondag 23 oktober om de laatste punten voor hun kampioenschap te behalen. Was ook tevens de laatste race van dit seizoen. De vele bezoekers werden getrakteerd op spannende races in alle klassen. Het weer bleef droog en dat zorgde voor veel vermaak op en rond het circuit.

¼ mile oval en ½ mile oval Op de korte oval kwamen aan de start: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod. Als gastklasse maakte de 2Ltr Saloon Stockcars een groot spektakel van. Op de grote oval reden de V8 Oval Series.

GoldCup Stockcar F2 Juinoren Liefst 20 jonge coureurs kwamen aan de start. Zowel de jongens als de dames zorgde voor een spetterende GoldCup. Bij de voorstellingsronde kon je aan de gezichten zien dat ze allemaal gebrand waren om de befaamde GoldCup titel. Rik Maessen #140 was de gelukkige winnaar gevolgd door Wessel Dros #27 en als derde de snelle dame Daisy Goos #236. Nico Klumpen #174 uit Duitsland kwam eigenlijk als eerste over de streep maar zijn Stockcar F2 werd afgekeurd na controle. Rik Maessen #140 won tevens de Autoservice van der Poel trofee gevolgd door Hindrik Gommers #117 en Wessel Drost #27. Snelste dame was Daisy Goos #236.

Overige race klassen Bij de National Hotrods was het zuiverste wisselen tussen de coureurs. Het was close racing in deze klasse waar uiteindelijk Leon van de Kevie #57 de finale race won voor Reimon Bos #33 en als derde de Duitser Lars Dreschel #94. Bij de Stockcar F2 was Kay Lenssen #154 de sterkste in de finale race. Hij pakte de overwinning net voor Wim Peeters Jnr. #124 en Chris Weyenberg #380. Bij de 2Ltr Saloon Stockcars was het schuiven en draaien op de baan. Smaakmakers voor het publiek. Nick Antwerpen #153 pakte de finale race overwinning gevold door Faybien Martens #210 en Bas Haagen #8. De 2Ltr Saloon Stockcars monteurs race als afsluiter van dit raceseizoen was grandioos. Je kwam ogen te kort als je monteurs van de coureurs over de korte oval zag racen. Op ieder gedeelte van de baan gebeurde wel iets. Winnaar werd uiteindelijk Milan Sonnemans #81 met als tweede Jouke Heddema #541 gevolgd door de nummer drie Martijn Miedema #321. In de Stockcar F1 ging het er hard en ruig aan toe. De bumpers werden goed gebruikt. Het duwen en trekwerk voor een goede klassering. De finale race wat tevens de Piet Keijzer Memorial is werd gewonnen door Colin Schutter #299 gevolgd door de Engelsman Luke Davidson #UK464 en Wim Peeters #124.

½ mile oval De V8 Oval Series waren spannend om te zien. In de training morgens ging het al fout met drie coureurs. Frank Wouters moest snel de beschikbare V8 van Jeroen Hermans overstappen om toch te kunnen deelnemen aan de races. De Duitser Philip Bachor #21 kwam aan de start met zijn nieuwe gekochte V8 van Jeroen van Eerd. De finale race werd uiteindelijk gewonnen door Frank Wouters #94 gevolgd close door Barry Maessen #14 en als derde de Duitser Philip Bachor #21. Door deze overwinning werd Frank Wouters in de ‘Off set klasse’ kampioen en Jeffrey Hageman bij de ‘ASCAR’ kampioen.

Race datums 2023 De datums voor het komende raceseizoen 2023 Raceway Venray zij ook als bekend. Race 1 - 10 april ‘Paasraces’ Race 2 – 29 Mei ‘Pinksterraces’ Race 3 – 25 Juni ‘SuperCup National Hotrods Race 4 +5 – 19/20 Augustus ‘WorldCup Stockcar F1 en F2 + European Championship Ministox’ Race 6 – 24 September ‘EuroCup V8 Oval Series’ Race 7+8 – 28/29 Oktober ‘WorldCup 2Ltr Saloon Stockcar + GoldCup Stockcar F2 Junioren’

Uitslagen top 5 dagklassement 23 oktober Raceway Venray Stockcar F1 1 UK464 Luke Davidson 62 Pnt. 2 124 Wim Peeters 58 3 318 Rick Lenssen 57 4 47 Danny Wamelen van 56 5 299 Colin Schutter 54 Stockcar F2 1 154 Kay Lenssen 41 Pnt. 2 440 Gerrit Huussen 39 3 380 Chris Weyenberg 35 4 124 Wim Peeters Jnr 30 5 115 Bram Leenhouts 23 National Hotrod 1 57 Leon Kevie van de 51 Pnt. 2 120 Tonnie Hendriks 48 3 D94 Lars Dreschel 45 4 6 John Bosch van den 42 5 33 Reimon Bos 39 Stockcar F2 Junioren 1 140 Rik Maessen 35 Pnt. 2 117 Hindrik Gommers 29 3 232 Davey Smit 26 4 27 Wessel Drost 22 5 174 Nico Klumpen 19 2Ltr Saloon Stockcars 1 153 Nick Antwerpen 40 Pnt. 2 8 Bas Haagen 29 3 74 Barend Terpstra 29 4 210 Faybien Martens 20 5 6 Ids Wiersma 19 Meer info! Bezoek de website www.racewayvenray.com

Foto's: Eric en Marcel Bol