• Paddock14

Autospeedway: Raceway Venray maakt zich gereed voor de EuroCup V8 Oval Series

Bijgewerkt op: 20 sep.


Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op. Na de succesvolle World Cup weekend Stockcar F1 en F2, staat 25 september de titelstrijd van de EuroCup V8 Oval Series op de agenda. Het programma garandeert een mooie mix van races zoals de gastklasse de Stockcar F1 Heritage met hun nostalgie uit de jaren 80 en 90 tot Stockcar F1 en F2 en F2 Junioren wagens vol met jeugdige talenten. De organisatie van de V8 Oval Series verwacht meer dan 20 deelnemers aan de start. Een internationaal deelnemersveld met o.a. uit Nederland, Duitsland, Engeland, België en Oekraïen. De verreden wedstrijden hebben de deelnemers punten behaald die de startpositie in de EuroCup uiteindelijk gaan bepalen. In tegenstelling tot het NK namelijk vertrekken hier de snelste rijders niet achteraan, maar vanaf de voorste lijn, als beloning voor hun prestaties door het jaar heen. Normaal moeten de toppers zich naar voren werken en vindt hun onderlinge gevecht aan het eind van de race plaats, terwijl ze nu al vanaf het begin met elkaar zullen strijden. Dat vergt een heel andere benadering van het bandenmanagement. Als je het rubber voortijdig opstookt, heb je in de laatste ronden niet genoeg grip meer om een aanval te plaatsen of jezelf te verdedigen.

Rookietest zaterdag 24 september Voor de deelnemers aan de EuroCup V8 Oval Series is er een extra Rookietest op zaterdag 24 september. Deze vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur op Raceway Venray. V8 Oval Series! De V8 Oval Series klasse is uniek in zijn soort. Momenteel is dit de enige klasse die vast op de 1/2 mile van Raceway Venray rijdt. In 2011 hebben de eerste V8 Oval Series auto’s wedstrijden gereden op het Noord-Limburgse circuit. Welke sen-saties je ondergaat als je een meer dan 400 pk sterke NAS-CAR-achtige machine langs de muren op Raceway Venray jaagt. De snelste halve mijl van Europa. Op de rechte stukken behaal je 210 kilometer per uur, terwijl je met 140 de banking-bochten in duikt en er met 150 uitkomt. De V8 Oval Series behaalt een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden. De auto’s rijden allemaal op dezelfde banden en hebben per race dag een maximum aantal te gebruiken banden. In deze klasse mag dit maximaal twee nieuwe banden per dag gebruiken.

Aan de start Naast de races van de V8 Oval Series op de lange baan (1/2 mile oval) staat tijdens deze dag meer spektakel op het programma. De coureurs in de klassen Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren en de gastklasse de Stockcar F1 Heritage komen in actie op de ¼ mile oval (korte baan).

Programma tijden De poorten gaan op zondag 25 september om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma vangt om 11.30 uur aan met de Ukke Pukke race.


Entreeprijzen tijdens EuroCup V8 Oval Series 25 september: Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen. Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren) Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per race dag (Dit is inclusief een tribuneplaats.) Parkeren en een bezoek aan de paddock is voor iedereen gratis.

Info Alle overige info over de EuroCup V8 Oval Series is te vinden op de website van Raceway Venray. (www.racewayvenray.com)


8 weergaven0 opmerkingen