top of page
  • Paddock14

Autospeedway: Finaleraces & GoldCup Stockcar F2 junioren Raceway Venray


Na de Najaarsraces staan nu de befaamde Finaleraces op het programma. Op zondag 23 oktober barst het Autospeedway geweld weer los op Raceway Venray. Deze dag staat bol van alles wat met autoracen te maken heeft! Alle vaste smaakmakers zijn van de partij en zullen hun opwachting maken op de Short oval of de ½ mile oval. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met de 2Ltr Saloon Stockcars als gastklasse. Vol programma Aan de start zullen verschijnen op de korte baan: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod en op de grote baan de V8 Oval Series. Als gastklasse zullen de 2Ltr Saloon Stockcars aanwezig zijn om op de korte baan van de andere kant te bekijken. Zij rijden, in tegenstelling tot de andere klassen, hun races rechtsom. De kleinste onder ons de Ukke Pukke Race zullen als eerste hun rondjes achter de startwagen gaan maken.

GoldCup Stockcar F2 Junioren De jeugd heeft de toekomst en dat laten ze zien deze zondag. Een vol deelnemers zal aan de start verschijnen om daar de felbegeerde GoldCup titel mee naar huis te mogen nemen. Ook word er gestreden in deze klasse voor de Autoservice van der Poel trofee.

Wat zijn de Stockcar F2 Junioren! De Stockcar F2 junioren is bestemd voor de jeugd. De talenten van de toekomst, in de leeftijd tot en met 17 jaar, strijden in deze klasse tegen elkaar. Vanaf 18 jaar is het verplicht om over te stappen naar een andere klasse. Heeft een coureur op 16 jarige leeftijd tenminste één jaar race-ervaring opgedaan, dan mag hij of zij ook overstappen naar een andere (volwassen) klasse, zoals bijvoorbeeld Stockcar F1 of F2. De auto’s in de Stockcar F2 junioren klasse zijn gelijk met de volwassen klasse en rijden onder het technisch reglement van BriSCA. Het grote verschil met de ‘grote’ F2 is dat er bij de junioren tijdens de race niet geduwd mag worden.

Piet Keijzer memorial Stockcar F1

Een traditie geworden dat op de laatste race van het seizoen in de Stockcar F1 gestreden word om de Piet Keijzer memorial. Een stockcar coureur die te vroeg tijdens zijn stockcar race van ons heen is gegaan. De familie, nabestaande en team zorgen iedere keer voor deze mooie herinnering en alle Stockcar F1 coureurs racen voor deze bekers. Leuk om te vermelden dat Tsjalle Greidanus #229 komt met geheel eigengebouwde Stockcar F1. Het zal weer bumper aan bumper en veel burning rubber worden.

Monteursklasse

Smaakmakers bij vele fans zijn de 2Ltr Saloon Stockcars. De laatste race deze zondag kruipende monteurs zelf achter het stuur. Dit als dank van de coureur voor al hun sleutelwerk.


Kortom; een goedgevuld raceprogramma met een boeiende line-up aan de start maakt een bezoek aan Raceway Venray meer dan de moeite waard!


Programma tijden

09.00 uur Training

10.45 uur Ukke Pukke

11.15 uur Aanvang races

18.00 uur Einde races

Volledig tijdschema! Klik dan hier....


Entreeprijzen tijdens de Finaleraces Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 Dit is inclusief een tribuneplaats.


Tickets

Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.


Meer info!

Bezoek de website www.racewayvenray.com Foto's: Eric en Marcel Bol
63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page