top of page
  • Foto van schrijverPaddock14

Autospeedway: Deur-aan-deur gevechten tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray

Vele racefans waren op tweede Pinksterdag 6 juni afgereisd naar het Limburgse circuit Raceway Venray. Ze kregen een vol programma voor geschoteld maar met liefst 23 races in 6 verschillende raceklassen. Op de kleine oval kwamen Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, National Hotrod aan de start en op de ½ mile (grote) oval de V8 Oval Series. De gastklasse 2Ltr. Saloon Stock Car reden hun generale voor het aankomend World Cup weekend 25 en 26 juni hier op Raceway Venray. Engelse deelname word ook verwacht. Dat gaat smullen worden.

Jeugd heeft de toekomst

Voor aanvang van de races word er traditioneel begonnen met de kleinste onder ons de Smiling Bumpy Racing ‘Ukke Pukke’ race. Kinderen van 4 tot 12 jaar rijden hun rondjes achter de start car om al ervaring op te doen voor eventuele grote geweld en de echte raceklassen. Vele van hen stromen door naar de Stockcar F2 Junioren en maken daarna de overstap naar de Stockcar F2 of Stockcar F1. Onder begeleiding van hun mascotte de twee sneeuwmannen genieten ze op hun Micro F2, F3 Stockcar, Quad of kart.

Kleine ¼ mile oval Stockcar F2: De eerste manche ging er al direct ruig aan toe. Liefst 31 coureurs kwamen aan de start. De bumpers werden links en rechts goed gebruikt. Winnaar werd Justin Albrecht #190 gevolgd door Donny Hoedt #66 en Wim Peeters Jnr #124. In de tweede manche pakte de snelle dame van Team Grashoek Laura Vervuurt #31 haar eerste overwinning van dit jaar. Ze had haar Stockcar F2 super onder controle. Tweede werd Wim Peeters Jnr #124 en derde de Baarlonaar Kay Lenssen #153. De derde manche was het opnieuw Justin Albrecht #190 die de overwinning pakte voor gebroeders Stan Coenen #9 en Nick Coenen #18 uit Baarlo. De finale race waren spannend met close racing. Links en rechts werden de bumpers goed gebruikt voor een positie te verbeteren. Uit eindelijk trok Justin Albrecht #190 aan het langste eind. Hij werd als winnaar afgevlagd gevolgd door Wim Peeters Jnr #124 en Stan Coenen #9.

National Hot Rod: Liefst 13 deelnemers zorgen voor een beademde show. Close racing met wel drie wagens dik door de bocht. Strakke inhaalacties links en rechts. Johan Sanders #17 patke de finaleoverwinning gevolgd door Reimon Bos #33 en John van den Bosch #6. Enige dame in het veld was Delia Horstkamp #92 die een mooie race dag had. Zij werd zevende in de Finale race.

Stock Car F2 jnr: Aan deze race klasse word hard gewerkt om meer jeugd kennis te laten maken met de Autospeedway. Vandaag 10 deelnemers aan de start waaronder drie dames die goed mee streden tussen de jongens en wel Lieke Hoffmans #348, Daisy Goos #236 en Donna Wittebol #812. De finale was Jorden Vowinkel #122 iedereen te snel af. Wout Hoffmans #248 werd tweede. Hij was een close finish. Derde werd Wessel Drost #27.

Na de eerste manche werd Wout Hoffmans #348 nog eens op Raceway Venray gehuldigd na zijn mooie prestaties in Engeland. Hij werd in de BriSCA Ministox Engels en Schots Kampioen 2022. Een mega prestatie. We gaan van Wout Hoffmans nog veel horen. Namens Raceway Venray en alle fans van Harte Gefeliciteerd.

Stockcar F1: De grote kanonnen op de kleine oval. Net geen 30 maar 29 tellende Stockcar F1 aan de start. Ze maakte er allemaal mooie races van. En hier werd ook de bumpers goed gebruikt. Liefst twee Engelse coureurs hebben de overtocht gemaakt. Jordan Falding #36 en Luke Davidson #464 maakt het de Nederlandse coureurs moeilijk. Beiden zaten in iedere manche wel in de top 5. De Finale race werd uiteindelijk gewonnen door de Engelsman Jordan Falding #36 gevolgd door Wim Peeters #124 en als derde Luke Davidson #464. Wim Peeters uit Nijmegen was zeer sterk onderweg. Het had geen 1 of 2 rondes langer moeten duren anders was hij met de overwinning naar his gegaan in deze Finale race. Met het World Cup weekend in augustus dienen we echt met hem rekening te gaan houden.

2ltr Saloon Stock Car: Hier kwamen 17 coureurs in actie. De 2Ltr Saloon Stockcars zijn om op de korte baan van de andere kant te bekijken. Zij rijden, in tegenstelling tot de andere klassen, hun races rechtsom. Deze race van de 2Ltr Saloon Stockcars telde mee als kwalificatie voor hun World Cup deze maand. Enigste dame en nieuw in deze klasse dit jaar is Jamie Klerken #81 uit Maasbree. Stoer dat ook een dame deelneemt in de race klasse. Ze maakte het de mannelijke collega’s zeker niet makkelijk. De Finale race werd gewonnen door Patrick Rutters #424. Tweede werd Mike van Rosmalen #400 gevolgd door Bas Haagen #8.

Grote ½ mile oval V8 Oval Series: Een mooi internationaal deelnemersveld kwam aan de start. Zestien NASCAR achtige race monsters kwamen op de baan in deze V8 Oval Series. Vandaag was Frank Wouters #6 weer oppermachtig. Mooi om weer terug te zien was onze Duitser Patrick Heckhausen #88. Hij kreeg de smaak weer goed te pakken. Crashes bleven gelukkig uit maar diverse moesten toch met mechanische problemen de baan verlaten. Maar desondanks de races waren top en de fans genoten met volle teugen. De Finale race werd uiteindelijk door Frank Wouters #6 gewonnen. Nipt gevolgd door Barry Maessen #14 en Ralph Verberkt #2.

Dagklassement Pinksterraces maandag 6 juni: National hotrod 1 17 Johan Sanders 55 Pnt. 2 430 Jeffrey Roeffen 49 ,, 3 94 Lars Dreschel 45 ,, 4 33 Reimon Bos 44 ,, 5 467 Winnie Holtmanns 37 ,,

Stockcar F1 1 124 Wim Peeters 62 Pnt. 2 36 Jordan Falding 59 ,, 3 464 Luke Davidson 55 ,, 4 106 Patrick Kleijsen 55 ,, 5 248 Mika Ronitz 52 ,,

Stockcar F2 1 124 Wim Peeters Jnr 41 Pnt. 2 190 Justin Albrecht 40 ,, 3 9 Stan Coenen 27 ,, 4 154 Kay Lenssen 27 ,, 5 96 Jan Bekkers 24 ,,

Stockcar F2 Junioren 1 248 Wout Hoffmans 43 Pnt. 2 122 Jorden Vowinkel 42 ,, 3 348 Lieke Hoffmans 33 ,, 4 236 Daisy Goos 30 ,, 5 27 Wessel Drost 26 ,,