top of page
  • Paddock14

2 Litre Hotrods en National Hotrods in actie op JaBa Circuit Posterholt 5 mei

Op zondag 5 mei zullen weer op het Midden Limburgse JaBa Circuit te Posterholt de Autospeedway races verreden worden in alle regulieren raceklassen. Deze zal aangevuld worden door de spectaculaire 2 Litre Hotrods en National Hotrods.2 Litre Hotrods De rechts gestuurde bolides van de 2ltr. Hotrods – die in tegenstelling tot de andere klassen rechtsom hun races rijden – is met name erg populair op de ovalen van Engeland en Noord-Ierland. Er wordt enkel gereden met Ford 2L Pinto motoren. De klasse is het kleine en daarmee betaalbare broertje van de National Hotrod.

Een vol deelnemersveld staat gerant voor deur aan deur racing wat de fans graag willen zien. Dit word hun 3de race van dit seizoen. De eerst werd verreden in Ter Apel en afgelopen maandag was hun 2de race op Raceway Venray. Nu zondag 5 mei op het JaBa Circuit te Posterholt. Alle coureurs heel veel succes. Meer info over deze raceklasse! Kijk dan eens op www.2litrehotrod.nl


National Hotrod

Auto’s die gebruikt worden voor de Hotrod klasse zijn o.a.: Peugeot 206, Ford Fiësta, Opel Tygra en BMW Z4. De Hotrod haalt topsnelheden van zo’n 150 km per uur op de korte baan. De National Hotrod is een non contact klasse.

Ook deze snelle stoere Hotrods gaan voor het nodige vuurwerk zorgen. Het deelnemersveld zal er zeker niet om gaan liegen. Spanning en sensatie gewaarborgd. Meer info over deze raceklasse! Kijk dan eens op www.nhrrg.nl

BriSCA Stockcar F2 De klasse die voormalig de Superstock klasse heette, valt eveneens onder het Engelse BriSCA regelement. Alle F2 Stockcars hebben een 2 liter Ford motor en is van Engels fabricaat. Het reglement schrijft voor dat alle auto’s dezelfde banden en versnellingsbak dienen te hebben. De F2 stockcars halen een snelheid van 140 – 145 km per uur op het rechte stuk van de Short oval. Ook hier mogen de coureurs bumpercontact hebben om de positie te verbeteren met ingaan van de bocht. Nu zondag racen ze een World Qualifier wat garant staat voor vele coureurs die graag deze punten willen behalen. Deze raceklasse is van begin tot eind spannend om naar te kijken. Vele leuke, harde maar verantwoorde acties op de baan. De snelle Belg Jan Bekkers #96 was bij de openingsrace in april iedereen te snel af. Wie zullen we nu als dag winnaar gaan begroeten.Naast bovengenoemde raceklasse zullen verschijnen aan de start: MiniStox, Saloon Stockcar, Sprint 1300, Stockcar 1300, Formule Toyota en de StockRod klassen.

Kids Sinds dit jaar voor het eerst ok de PAC Kids aan de start. Dit zijn kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar die aan de star verschijnen op een Kart, Quad, Crossmotor, Micro F2 Stockcar of Stockcar F3. Tijdens de openingsrace mochten we al 18 kinderen begroeten. Zij zullen ook om 11 uur de spits afbijten waarna we om half 12 starten met alle boven genoemde race klassen.Organisatie De organisatie heeft ook niet stil gezeten. Er zal nu met munten gewerkt gaan worden voor alle drank en eet gelegenheden op het circuit. De munten zijn naast de kassa’s te verkrijgen. Tevens is er een aparte afgesloten ruimte in het rennerskwartier ingericht voor de keuringen en de benodigde controle van de racewagens.

Dus kom zondag 5 mei allemaal naar het mooie JaBa Circuit te Posterholt om Autospeedway / Ovalracing dichtbij mee te beleven. Waar kun je dit nog in Nederland!

Meer informatie! www.pacautospeedway.nl

(Photo credits: Stan Libuda, Arno van Heijster, Ed Jacobs en Marcel Bol)


362 weergaven0 opmerkingen
bottom of page