• Paddock14

25 JARIG JUBILEUM E.K. INDOOR STOCKCARS DE MÈRTHAL IN HORST

SRP de Peeldrivers organiseert dit jaar hun jubileum E.K. Indoor. Maar liefst 25 jaar lang aan een gesloten is het Europese Indoor Kampioenschap een blijvende Horster traditie in de modelstockcar wereld.Mede oprichter en voorzitter van De Peeldrivers Peter van Asten zelf: Ik heb nooit getwijfeld aan dit evenement. Mede door de grote inzet van alle leden waar wij als organisatie altijd en ieder jaar weer op konden bouwen om de Mèrthal weer keurig en op tijd klaar te stomen voor dit groots race evenement. Maar ook moet ik zeker onze sponsoren en de vele adverteerders in het jaarlijkse programma boekje bedanken voor dit succes. Zonder de steun van deze bedrijven was het voor ons niet mogelijk geweest om zo'n groot modelstockcar evenement te blijven organiseren. Ups en downs zijn er natuurlijk altijd wel geweest. Maar deze werden altijd overwonnen door de enorme inzet van de hele vereniging om er altijd weer voor de volle 100 procent voor te gaan. Hiervoor wil ik dan ook alle (oud) leden bedanken en kijk terug wat we samen in 25 jaar nu bereikt hebben.


“Stockcar Racing is Magic”

Voor dit jubileum evenement op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart zullen de Peeldrivers de Mèrthal zo als altijd weer omtoveren tot een heus racecircuit. Hier zullen deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Schotland en de USA strijden om de titel ‘Europees Indoor Kampioen 2019. Met als inzet de MPR Pijnenburg wisseltrofee. Uit de vele deelnemers maar liefst 25 rijders uit Engeland. Hét bewijs dat dit evenement in Horst zeer hoog staat aangeschreven bij de internationale rijders.


Dat de vloer optimaal geschikt is van de Mèrthal blijkt uit de hoge snelheiden die de stockcars de laatste jaren bereiken. Op de rechte stukken halen deze toch relatief kleine race auto’s topsnelheden van zo’n 80 à 90 km/u. Door deze hoge snelheden is er een speciale computertelling. Hierdoor wordt de gehele wedstrijd perfect geregistreerd. Diverse toprijders uit de regio behoren in dit jubileum jaar tot de grote favorieten voor deze felbegeerde Europese titel.

Rijders uit Engeland hebben jarenlang op kop gelegen bij internationale wedstrijden, maar de laatste jaren zijn het steeds meer de Nederlanders die zich bij de top voegen. Zij zullen zeker ook dit jubileum jaar weer hoge ogen gooien tijdens het indoor spektakel in de Mèrthal. Top rijders uit de regio zijn: Jeroen Janssen uit Sevenum, Gijs Verkoijen uit Wanssum, Sven Versteegen uit Melderslo en uit Horst Dennis van Asten.

Deze zullen alles in de strijd gooien om de titel in Nederland te houden. Sven Versteegen is vorig jaar nog derde geworden op het W.K. in Engeland. Ook zal Indoor Kampioen 2018 Ricky Slater (Engeland) weer in de Mèrthal aan de start verschijnen. Maar ook outdoor Wereld kampioen 2018 Ben Harding (Engeland) en outdoor Europees kampioen Maikel Rutten

(Nederland) hebben zich ingeschreven voor dit groot race evenement. Al met al zullen alle kampioenen van 2018 dit jaar aan de start verschijnen in de Mèrthal in Horst en zullen er zeker weer mooie maar vooral spannende races van gaan maken. Ook zal er dit jaar weer een junior finale gereden worden (rijders onder de 16 jaar).

Alvorens de deelnemers zich aan elkaar kunnen gaan meten op zondag 24 maart, krijgen ze de gelegenheid om hun bolides optimaal af te stellen op zaterdag 23 maart tijdens de vrije trainingen. De model stockcars, nagebouwd op schaal 1:8 van de grote stockcars die o.a. rijden op Raceway Stadion Venray worden meestal zelf gebouwd en kunnen in de Mèrthal zeer hoge snelheden halen. Het is dus noodzaak om bij een dergelijke hoge snelheden de stockcar dus danig af te stellen dat deze zo stabiel mogelijk over de ovaal aangelegde racebaan kunnen denderen.

Dat dit een druk weekend betekent voor de Peeldrivers zal duidelijk zijn. Naast de organisatie van het 25 jarig jubileum indoor race weekend organiseert de vereniging dit jaar ook nog maar liefst 7 outdoor wedstrijden op hun buiten circuit waaronder het Wereld kampioenschap in september.

Ook dit jaar is op zaterdagavond 23 maart het Electro stockcars kampioenschap

Op zaterdagavond zal om 18.30 uur voor de tweede keer in 25 jaar het Open Limburgs kampioenschap longtrack plaatsvinden voor de Electro stockcars schaal 1:12. Deze zullen net zo snel over het Mèrthal circuit racen als dat de brandstof auto's kunnen en wel met zo'n 80 a 90 km per uur. Ook hier veel deelnemers uit diverse landen met als grote favoriet Maikel Rutten uit Lobith. Maikel is in deze klasse al eens Nederlands, Europees en ook zelfs Wereldkampioen geweest. Deze Electro race auto's zijn iets kleiner dan hun grotere brandstof broers. En een groot voordeel is dat ze geen uitlaat gassen hebben en dus de Mèrthal dan ook geheel rookvrij zal zijn.


Het programma van dit stockcarweekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag avond opening van dit 25 jarig jubileum in café "De Buun" aan de loevestraat 14. Met live muziek van "Fishnet Stockings" Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Ook voor niet modelstockcar liefhebbers, deze kunnen ook lekker komen genieten van de live muziek. Zaterdag 23 maart beginnen de trainingen voor de brandstof stockcars om 11.00 uur welke tot 17.00 uur duren. Daarna zijn van 17.00 uur tot 18.00 uur de trainingen voor de Electro stockcars. Om 18.30 uur is op zaterdag 23 maart de start van het Open Limburgs kampioenschap Longtrack voor de Electro stockcars schaal 1:12.

Zondag 24 maart beginnen de voorrondes om 09.30 uur. Om 14.15 uur zal het spektakel echt los barsten als de beste 24 rijders van deze dag zullen gaan strijden om een plaats in de halve finale. Na de halve finales gaat het programma om 17.00 uur verder met de grote finale. Hierin strijden de 6 beste rijders van dit weekend. Na deze finale zullen we weten wie zich ‘Europees Indoor Kampioen 2019 mag noemen en de grote MPR Pijnenburg Wisseltrofee voor een jaar in zijn prijzenkast mag laten schitteren.

Dus kom zaterdag 23 maart en/of zondag 24 maart naar de Mèrthal in Horst (Gasthuisstraat 30) en beleef hier het grootste indoor race evenement van Europa. Op zondag zal er wederom een grote Tombola plaatsvinden, loodjes zijn tijdens de racedagen verkrijgbaar in de Mèrthal. Deze tombola is mogelijk gemaakt door diverse ondernemers uit de regio. Op zondag in de pauzes is er live muziek van joekskapel Ald Iezer.

De entree bij dit 25 jarig jubileum weekend in de Mèrthal is op beide dagen geheel gratis.

Voor meer informatie surf naar. www.peeldrivers.nl INFORMATIE

- Programma: http://bit.ly/2Vl5ZjY - Deelnemers: http://bit.ly/2Uc2I6z - Persbericht: http://bit.ly/2H3rsdv


223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven